donderdag 7 maart 2024

Woensdag 6 maart 2024

Beste lezers, het is door de drukte op onze sneeuwklassen gisterenavond niet meer gelukt om op de blog te schrijven. Daarom nu, op donderdagochtend, een verslagje van gisteren:

We stonden ‘s ochtends op met een prachtig vers sneeuwtapijt! Dinsdagavond en de nacht tussen dinsdag en woensdag viel er zeker 20 tot 25 centimeter verse poedersneeuw. Het was van die goeie sneeuw: de perfecte sneeuw om een sneeuwman van te maken. En ook om een sneeuwballengevecht te houden!

In de voormiddag stond de tweede skiles op de planning. We namen met onze kinderen zelf de skilift naar het skigebied, waar de Zwitserse skimonitoren ons stonden op te wachten. Eens alle skigroepen compleet waren, vertrokken ze richting de pistes.

Na de skiles waren de reacties van de leerlingen nog positiever dan dag 1! Het lukte bij de meesten al veel beter dan de eerste dag. En bij wie het skiën nog steeds niet goed lukte, was blij met de verse sneeuw want dat valt wat zachter 😉.

Het middageten in het hotel smaakte ons weer. Door al dat skiën en bewegen in de bergen zijn we altijd weer blij wanneer we mogen aansluiten aan het buffet.

Volgens onze weekplanning zouden we een grote wandeling maken. Echter hebben we onze plannen bijgesteld en zijn we gaan genieten van de goeie sneeuw. De opdracht: maak de mooiste of meest spectaculaire sneeuwman. En dat waren ze ook! De juffen en meesters konden het na een uurtje niet laten om hier en daar toch eens een sneeuwbal te lanceren. En dat mondde al snel uit in een heus sneeuwballengevecht tussen de leerkrachten en de leerlingen. Wie won er? Dat maakt ons niet uit! We hebben er allemaal van genoten!

Rond 17 uur trokken we terug naar het hotel om even te rusten, kaartjes te schrijven en de dagboeken in te vullen, om vervolgens tegen 18u terug naar het restaurant te gaan voor overheerlijke spaghetti! Na het avondmaal gingen we weer naar buiten voor de lichtjeswandeling. Door de bossen van Zinal is er een prachtig en avontuurlijk parcours gemaakt die volledig verlicht is met kleine lampjes die van kleur veranderen. En om de sfeer helemaal af te maken speelde er op de achtergrond een sprookjesachtig muziekje af. 

Eens terug van de wandeling werd er gedoucht en naar bed gegaan. Het was weer een fantastische maar vermoeiende dag. 

Intussen zijn we donderdagochtend en zijn de juffen en meesters bezig met het wekken van de leerlingen. Dat gaat duidelijk al wat moeilijker door de opkomende vermoeidheid. Het is vandaag de laatste dag dat we skiën in de voormiddag. Vanaf morgen (vrijdag) wisselen we van dagorde en skiën we in de namiddag. Hierdoor kunnen onze kinderen (en de juffen en meesters ook) vanaf morgen iets langer slapen.

Tot straks!

Oh ja, wist je trouwens dat er heel wat sfeerbeelden op Instagram verschijnen: volg @olvc_basisschool voor algemene foto’s of het specifieke klasaccount zoals beschreven in de brochure!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten