vrijdag 8 maart 2024

Vrijdag 8 maart

Gisteren (donderdag) was onze laatste dag dat we skieden in de voormiddag. Het was na 2 bewolkte dagen (maandag en dinsdag) een prachtige zonnige dag. Hier hebben we allemaal tijdens de skiles in de voormiddag ontzettend van genoten. De groepen met beginnende skiërs beginnen mooie vorderingen te maken, waardoor ze stilaan van de oefenpiste richting de blauwe pistes kunnen gaan.

's Middags werden we door het hotel getrakteerd op heerlijke hotdogs op de skipiste. Dat was heel fijn, zo buiten lunchen met ons gezicht in de zon. Na de lunch wisselden we onze skibotten voor onze stapschoenen en stapten we de bus op richting Grimentz. 

Grimentz is een prachtig authentiek bergdorpje waar een heel stuk autovrij gemaakt is. In dit autovrije deel mochten de leerlingen zelfstandig in groepjes rondwandelen om een zoektocht in te vullen. Niet eenvoudig! Het harde werk werd beloond met een vieruurtje. Nadien stapten we de bus weer op richting ons hotel om te douchen, wat uit te rusten, dagboeken in te vullen en kaartjes te schrijven. 

Als avondmaaltijd stond er vol-au-vent op het programma. Elke dag is er een groot groentebuffet en voorziet de keuken een heerlijk vegetarisch alternatief.

Aansluitend aan het avondeten hielden we met onze school de grote sneeuwklassenquiz! In groepjes van 4 probeerden de leerlingen de quizvragen op te lossen. Muziekrondes, kennisrondes, droedels en raadsels: niets was te moeilijk precies! De 3 winnende ploegen werden beloond met een heerlijk stuk Zwitserse chocolade! 

Nadien was het tijd om terug naar bed te gaan. De nacht duurde iets langer, aangezien we vanaf vandaag (vrijdag) skiën in de namiddag. Hierdoor kunnen we de kinderen minstens een half uurtje langer laten slapen. En dat begint bij velen toch wel nodig te worden...

Tot straks!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten