dinsdag 5 maart 2024

Dinsdag 5 maart

7 uur in de ochtend, tijd om op te staan voor onze eerste skidag! De juffen en meesters wekten de leerlingen om zich vervolgens klaar te maken voor het ontbijt. Tot onze grote verbazing sliepen nog bijna alle kinderen, op enkele kamers na. We maakten ons klaar om te gaan ontbijten en meteen ook op te gaan skiĆ«n. Na het ontbijt was het dringend tijd om in de skikelder onze skibotten aan te trekken. Gelukkig waren er veel helpende handen om dit vlot en snel te laten verlopen. Hier en daar toch wel wat zenuwen voor de eerste skiles... Gelukkig stelden de toffe skimoni's de kinderen snel gerust. 

De juffen en meesters geven zelf geen skiles. Dat laten ze over aan de professionals van de Zwitserse skischool uit Zinal. Rond 12 uur deze middag kwamen de eerste skigroepen terug aan bij het verzamelpunt. Het was voor de juffen en meesters heel leuk om te horen dat alle reacties van de kinderen heel positief waren. Het was heel bewolkt in de bergen vandaag. Dat maakte het niet altijd eenvoudig om goed en ver te kunnen zien. Toch heeft dat geen invloed gehad op de ervaring van de eerste skiles en kwamen alle skigroepen heel enthousiast terug beneden. Iedereen kijkt uit naar de tweede skiles van morgen en het gaat ook nog mooier weer worden!

Na de lunch deze middag trokken we onze wandelschoenen weer aan voor een mooie wandeling door de vallei van Zinal. En op het einde van de wandeling was er gelukkig nog tijd voor een sneeuwballengevecht en te spelen in de sneeuw. Nadien was het weer tijd op te douchen en de dagboeken bij te werken. Nadien werden we getrakteerd op heerlijke frietjes met een stoofpotje. Mmmmm...

Bij het schrijven van dit blogbericht zitten alle kinderen samen om te knutselen. Een drukke maar een heel gezellige bedoeling! Wat knutselen we vanavond? Kaartjes om naar het thuisfront op te sturen en het beschilderen en betekenen van de witte t-shirts. Wat zien die t-shirts er al goed uit!

Na de knutselactiviteit zal het alweer tijd zijn om onder de wol te kruipen. De dagen hier op sneeuwklassen zijn best vermoeiend...

Tot morgen!

3 opmerkingen: