maandag 4 maart 2024

Onze eerste dag op sneeuwklassen

Onze eerste dag op sneeuwklassen zit er al bijna op! Wat vliegt de tijd hier in Zwitserland! Deze ochtend bij aankomst hebben de ouders van onze leerlingen allemaal een berichtje gekregen dat we goed zijn aangenomen. Sindsdien is ons programma zo gevuld geweest, dat het niet eerder lukte om op onze blog te schrijven.

De rit van vannacht verliep ontzettend vlot! Onze beide bussen zijn de hele rit samen gebleven, waardoor we bij de 3 tussenstops met onze vier klassen telkens terug samenkwamen. We stopten rond 23 uur, 3 uur en om iets voor 6 uur. En na die laatste stop reden de bussen in rechte lijn richting Zinal. De laatste 25 kilometers waren de moeilijkste kilometers; we moesten de bergpas van Val d'Anniviers op. 

Eenmaal aangekomen in het hotel werden de koffers met de lift naar ons verdiep gebracht. Gelukkig, want we slapen deze week op de vijfde en zesde verdieping van het hotel. Vervolgens werden de koffers uitgepakt en de bedden opgemaakt. Goed nieuws: (bijna) alle kinderen kunnen vanaf nu zelf hun bed opmaken! Zelfs hun dons in de donsovertrek steken, al hebben we hier en daar vreemde taferelen gezien.


Daarna was het tijd voor een eerste verkenningswandeling door het prachtige bergdorpje Zinal.

Na een verkwikkende lunch in het hotel stond de skibedeling op het programma. 93 leerlingen skibotten, stokken, helmen en ski’s is altijd een hele klus. Gelukkig konden we rekenen op een geweldige skichef en een team van medewerkers om alle kinderen van het juiste materiaal te voorzien.

 

Tussen de skibedeling en het avondeten hebben de leerlingen een deugddoende douche genomen. Op dat moment was er ook tijd om hun eerste verhalen in het sneeuwklassendagboek neer te pennen. Op heel wat gezichten zagen we de vermoeidheid van de busreis. Vanavond gingen onze kinderen op tijd naar bed want morgen staat onze eerste skiles op het programma! Spannend…

 

Tot morgen!













2 opmerkingen:

  1. Mohammad Massoud5 maart 2024 om 06:57

    Geniet allemaal van de leuke dagen en sneeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kunsang Choedon5 maart 2024 om 20:13

    Wow prachtige, danken Meester en juffen voor goede zorg . Genieten van trip. !

    BeantwoordenVerwijderen